Sunday, 15 February 2009

Semalam I letak gambar Miss 9 with her hobby, hari ni nak bagi fair, I letak lah gambar Miss 5 with one of her hobbies.


Playing with Miss 9's Nintendo DS :-). Punyalah khusyuk nya dia main sampai tak sedar :-).


Pagi tadi The other half and I had to do our weekly chores, dia seperti biasa kena lipat kain while I did the ironing. So nak hilang kan kebosanan membuat chores tu, we watched Wild Hogs on dvd. Miss 9 was doing her homework and Miss 5 pulaknya bored habis sebab takde kawan nak main sama. So, she decided to join us in the lounge room. But we all malas lah nak dengar the noise from her game so we asked her to put earplugs on. Cari cari the DS earplugs tak jumpa, The other half found a solution by letting her wear the headphone instead. So, everyone's happy, we got to do our weekly chores and watched Wild Hogs, Miss 9 got to do her homework and Miss 5 got to play in the lounge room surrounded by people she loves :-). It took us 2 hours to finish all the folding and all the ironing! Boleh tak bayangkan betapa tinggi menggunung nya the kain baju yang nak berlipat dan nak di iron. Rasa nak patah my shoulders mengiron tadi, nasib baik lah cuma 2 minggu sekali aje I mengiron ni so tak lah teruk sangat rasanya, hehehehe.

8 comments:

ain said...

One happy family!..penat kan bab2 baju ni. Akak ni pun ada nak kena buat ironing..mcm malas pulak. Nasib baik baju memang dah lipat kat ampai lagi. So tinggal sort je.

Bila le ada genious yg nak invent mesin lipat baju ye.

katak_78 said...

kalo la katak_ayu ada menda alah ni ..tak la borink dok spital aritu..huhuhu..thanks kak LG!

mica@tetty said...

nasib baik other half nak tolong..kalau tak?patah pinggang kan

HappyMom ^_^ said...

Amboi kusyuknye main game ;)
macam my girls jugak hehe. My eldest daughter 12 thn and the yougest is 10 :) Salam dari ♥ happyscha

nj said...

LG...
baju dan kain lagi ye...never ending chores in every home...
mehhh...nak tolong lipat...hehehe..

azah said...

selama ni i diam2 je bila keluar isu malas lipat kain ni...COZ...i paling rajin lipat kain..yeah me..lepas kering je mesti terus lipat sebab i tak suka tenguk baju tu wrinkle..rajin kan i..tp kalau basuh kain i malas walaupun pakai washing machine..pulak dah..hehe

Rafizah Nordin said...

huh! patutla 'folding machine' yg diorder tak sampai2...ruper2nye masih berkhidmat kat sane...hahaha

lemongrass said...

Kak Ain,
Nasib baik lah I can iron once every 2 weeks aje, I mmng samalah menyampah iron baju n lipat baju ni!

Katak_Ayu,
I'm so glad you are much better now.Jgn lupa mkn ubat tau! :-). Nintendo DS ni mmng penyelamat di kala boring2, hehehe...

Mommy Mica,
Nasib baik masa I tgh iron, the other half pun tgh lipat baju so tak lah terasa penat sgt2 buat keje rumah :-).

Hi Happyscha,
oh u pun ada 2 girls jugak ye..Girls ni yg best nya tak buas sgt so tu yg boleh khusyuk buat benda dlm diam :-)

Norma,
selagi kita berbaju, selagi tu lah kena basuh dan lipat dan iron!Mmng never ending..... Nak buat mcm mana, dah keje routine :-)

Azah,
meh lah dtg rumah I tolong I lipat baju. Baju kat rumah I ni mmng sampai wrinkly abis baru I lipat,hehe. But I like basuh kain sbb mesin yg buat :-)...

Fizah,
hahahaha.....; mintak mahap lah ye I nak bagi u pinjam :P