Monday, 23 February 2009

After only 2 days of exercising with Maya, our virtual personal trainer on Wii, the lower half of my body is aching all over. My thighs and my calves feel so sore. All the muscles kat my legs yang selama ni lie dormant sleeping sebab tak pernah di exercise kan tetiba dikejutkan dan di paksa bekerja keras so obviously lah kan, depa2 ni akan memberontak! So, bila diaorang memberontak, I lah yang akan kena padah nya kan. So, satu hari ni, nak squatting on my toes sikit nya seksa ke! Tapi bukannya lama mana pun we all exercise every nite, just a 30 minute program but still lah berpeluh2 you :-). Takpe takpe, for the sake of a fit and trim body, I rela bersakit sakit, wahkahkahkah.......


The Other Half and I are both doing the Wii program and sebelum we all mula, Maya did a fitness assessment on us. And after putting all our details and doing all the exercise she asked us to do, the verdict was, I need to increase my cardio fitness level but my weight is still within the normal range ( which I already knew but I want my weight to be the lower end of normal, not the higher end of normal!). And for The Other Half pulaknya, he really really needs to lose a lot of weight, hehehehehe, (which he also already knew :-)). Sian hubby I tu kan terang2 Maya kata dia fat, hahahahaha....


But this time around, we all tak lah berdiet sangat2 like last time. We just cut down on a few things like sweet stuff and junk food :-). Sedih I kena berhenti kejap dari makan crisps and desserts. But kalau tengah craving, I'll still eat, wehehehehe....

And since we are not really on a diet, our dinner tonite pun tak lah healthy bagai nak rak. We had oven roasted lamb chops in rosemary honey gravy, mashed potatoes and salad. Salad tu kena ada sebab nanti Maya marah kalau dinner takde veges, hahahaha...... ;-).

8 comments:

ain said...

LG...mula2 memang le cam tu, satu bdn aching..mcm patah riuk gitu. Lama2 nanti ok le. Nak cantik bukan senang tau..hihihi.

p/s...tengok dinner you terus lapar pulak..ingat x nak mkn mlm.. alahai...

Liasari said...

waaah ni yang susah klu ada penilai wieght yang boleh bercakap... kalau hubby harus ditutup aja speaker tuh. heheh
ur lamb chop look very de yummy

mica@tetty said...

moga2 cepat slim mylim kat LG mcm dulu2

lemongrass said...

Kak Ain,
Wahahaha, cantik tu tak tau lah boleh ke tak tapi fit tu insyaAllah lah 1 day :-).

Lia,
Tu lah,masa kita tgh exercise pun dia bnyk bagi kata2 'semangat', hehehe. tapi mmng sebijik mcm personal trainer kat gym lah!

Mica,
thank you thank you :-).

aishah zaharin said...

LG,
nak join bley? nak get rid off all this flabs.. :D

Annsketchpad said...

Hari tu masa i pegi kat Carousel (kalau betul la ejaan nya) I ada tgk Wii tu ada offer kat one of the games shop..ada pulak tv disitu tunjuk exercise program yg nampak interesting with that..tempted jugak nak beli, dok angkat letak last2 tak beli. Now that u say ada effect , 30 min jer pun dah berpeluh2 menyesal pulak tak beli.

halen said...

uhhh.. sedap la lamb kak min tue. mengiurkan.. apa2 pun heppy exercise hehe

lemongrass said...

Aishah,
jom join sama. Lagi ramai lagi meriah kan, hahaha. Pastu boleh compare our flabs :-).

Hi Ann,
Eh you kat mana sebenarnya? Are you living in Perth or jalan2 pegi Perth? Carousel tu mmng tmpt I bershopping lah sbb dekat aje dgn my house. I pun beli our Wii kat one of the games shops there. But mmng betul, 30 min aje dah berpeluh2, nmpk sgt tak fit nya :-).

Halen,
Sekali sekala mkn lamb mmng sedap kan! Jom join I exercise sama :-).