Saturday, 27 December 2008

I woke up this morning dengan semangat berkobar2 nak pergi menerjah shopping mall, hahahaha. Punyalah semangat, kedai tu bukak pukul 8 pagi, I dah terpacak depan kedai tu pukul 7.50! But I wasn't the only one you, adalah about 50 others yang terpacak sama dengan I tu menunggu tuan kedai tu bukak kedai, wahkahkahkahkah. Teruk betul kan, rasa macam apa aje tadi. Padahal bukannya nak beli macam2 pun and bukannya nak beli benda2 yang limited stock tapi semangat tu tetap berkobar2 :P. But I went alone sebab the other half had to stay behind sebab Miss 9 tak bangun lagi masa I left the house. It's good the Little Misses tak ikut because then I could just do my own stuff and jalan cepat2 and just grab whatever I wanted without having to look out for them all the time. But there's one major drawback bila the other half tak pergi sama, I didn't have my own 'bag carrier'. Rasa nak putus my arms tadi mengangkut benda2 sikit nya berat! Kalau the other half was with me, he could be my muscle man, I could just hand all the bags over to him and continue on with my shopping spree, hehehehe. Tapi tadi, my shopping spree terbantut sangat2 disebabkan tak cukup tenaga nak carry all the stuff. 1 pack of bedsheet set and 2 thick cotton blankets were seriously berat tau, not to mention all the Xmas chocs that were 50% off, kahkahkah! Padahal baru aje buat new year's resolution nak lose weight! Takpe, my niat was to buy the chocs for the Little Misses so hopefully since niat I murni kan, so kalau I makan the chocolate, it won't become lemak in my body... ( Yeah Right!!! Haa.. Haa... Haa... dream on babe!).
You must wonder why I didn't just get a trolley to carry all the stuff kan. Sebab leceh betul lah nak push trolley masa sesak2 dengan orang ni, seriau aje kot2 terlanggar orang. Maybe I'll go to the shops again esok since they are going to be open for the last time on a Sunday esok. Ye lah kan, since my shopping just now terbantut sebab tak cukup tangan. Tak larat agaknya all the sales assistants tu tengok muka I aje balik2 :-).


Anyway, I'm not going to put up photos of the things I bought today. Malas lah nak tayang bedsheets and blankets and chocolates and a ceramic baker. Lain lah kan kalau I beli shoes ke, handbags ke, pinggan mangkuk cun gilers, kitchen gadgets ke, hehehe....... Kalau nak tayang the new bedsheets and blankets, kenalah tayang our beds sekali kan to model them, baik tak payah right, buang karen aje you all nak tengok :P. Nak tayang the chocs, takut you all meleleh air liur pulak, hehehe. The ceramic baker tu, nanti kalau I bake anything in it, I'll tayang lah sekali :-). Nak tayang our dinner tonite, we all cuma makan leftovers from last nite, hahahaha..............


So since takde gambar lain yang best, kita layan gambar some black swans that Miss 9 took on the Swan River ( I know, takde kena mengena langsung black swans ni with shopping, hehehe).


Masa mula2 sampai Australia and Perth especially, terpegun tengok black swans ni. After dah lama tinggal kat sini, masih lagi terpegun tengok their majestic and regal appearance. I know they are native to WA.

5 comments:

Azita said...

lg, tayang ler sikitttt! nak tengok! kot2 berkenan, leh order...hehehe

azah said...

Kalau la I boleh ikut u shopping tadi..mau kena sewa lori bawa balik kot..my friend yg pi Perth tu balik esok..mesti dia pun shopping gila2...jealousnya..
Banyak ya pokok2 dan animal yg menarik kat sana..kalau i jumpa swan tu..i tangkap, buat perhiasan depan pagar..kalau tak pun i yg kena tangkap dulu hehehe..

LG..tayang la jugak gambar2 shopping center kat sana..kalau my friend cerita i boleh lah berlagak sikit..konon2 tau ..hehe just kidding..tp wonder juga how the shopping centers look like..

masz_73 said...

amboiiii..mak dara ni...sopping sakan.. hehehe..rasa2nyer brape jam u amik masa sopping tu? kalo 6jam.. u bule join my club!..wakakkaka.. tp itu i amik utk beli sepasang kasut jer tu... muahhahaha...

Ok2..tayang ler all the stuff yg u beli tu... nk tengok jugaaaaaaaa!!:P

Flower said...

Napa tak ckp ngan I. Boleh pinjamkan my shopping trolley bag kat you. Ada dua lagi. Tak lah jenuh mengendong shopping bag you tu. Entah2 boleh beli banyak lagi. I beli shopping trolley tu pun sbb tak kuasa ngan mengendong show bag dari Perth royal show hari tu.

lemongrass said...

Azita,
dah tayang sikit malam ni, hehehe. Sikit aje tau ;-).

Azah,
kalau u ikut I shopping, mau tak balik sampai lah kena halau dgn the shop owners kot, hehehe. Sure your friends nanti tayang all the stuff yang dia borong ke u :-). Our shopping malls kat sini tak sebesar kat Msia but lebih kurang je rupa dgn shopping malls kat Msia but tak sesesak dgn orang macam kat Msia tu which I like lah.

Masz,
I shopping tak lah seteruk you kot sampai 6 jam just for 1 pasang kasut. Kalau 6 jam tu rasanya penuh lah tangan dengan bags, hehehe

Mallan,
kalau I ada trolley tu, mau tak hingat dunia bershopping nanti, hehehe