Sunday, 7 September 2008

Happy Father's Day today to all Dads in Australia n NZ. The Little Misses gave the other half cards and presents that they made at school. When I asked the other half what he wants for Father's Day, he showed me the new IKEA catalogue. He said, "the new IKEA STIBY TV storage combination for plasma TV is really gorgeous." Then I said to him, "but we haven't got a plasma TV to put in it." Then he smiled and said, "You know what Dear, that would be a really great present for Father's Day!" Hampeh betul bapak budak2 ni! Luckily I know he's just joking about the plasma TV since tengok TV pun jarang2, what's the point of buying one kan. As usual, he didn't know what he wants for Father's Day so we ended up not buying him anything, hehehe.


But I did cook him what he wanted for iftar today so I guess that's good enough eh ;-).


For starters we had chocolate tart and murtabak segera.


For mains we had homemade burger, roast wedges and salad (Mat Saleh kan, hehehe).


For dessert we had tiramisu.

Kenyang betul everyone makan malam ni. Kalau tiap2 malam makan mcm ni, bukan makin berkurang lemak2 kat badan masa puasa, makin bertambah adalah, hehehehe.....


7 comments:

amisah said...

wow!
nampak sangat menyelerakan!
slrrppppp!!!!!!

salam perkenalan.....

Liasari said...

today is a special day for us to coz we celebrate our 6th year together, tapi menua takdelah special sangat tak larat nak masak banyak mcm u! ;-)

Intan Rosnitta said...

Semua sedap, semua best!!!

Happy Father's Day to your hb.

LG, u sama batch dgn K.Jun ke? Alamak, kena tukar panggil kak LG la lepas ni. Mmg awet muda... K.jun pun sama.

:D

Flower said...

No pressie for my hb pun. Anak2 je buat booklet utk daddy dia. Lepas tu I pakaikan tshirt i heart dad. Beli kat Big w hari tu. Cuma $6.89. Ok lah kan..... :)

lemongrass said...

Salam perkenalan juga Amisah,
Nmpk aje menyelerakan, rasa biasa2 aje,hehehe...

Lia,
I pun masih malas masak tp 'gagah'kan jugak sbb sian pulak hb Father's Day tak masak anything nice,hehehe.

Intan,
Bila edit gmbr, jadi sedap aje semua yg I masak, hehehe. A'ah, I sama batch dgn Jun, baru tau harini,hehehe. Tak payahlah panggil kakak, perasan pulak tua nanti :-).

Mallan,
U pun tak beli apa2 pressie ye?Nanti lah I tunggu end of the year sale baru beli,hehehe. Best nya dpt tshirt tu,for kids ke for adults? Nasib baik u pun cenonet aje ye ;-)

Hazel said...

Hi k lg,
very tempting la bila tgk ur tiramisu....Nasib baik la baru lepas sahur.

lemongrass said...

Hi hazel,
itu tiramisu tak guna ori recipe, akak buat the easy version. Malas kan, hehehe.