Thursday, 16 January 2014

Some of the food

Malam ni kita cerita sikit about the food I’ve cooked sepanjang2 I ‘menghilang’.

Can you imagine, berapa banyak gambar food I ambik in that 8 weeks of silence?

Baaaaanyak!

Since in that 8 weeks, I boleh kira dengan sebelah tangan aje berapa kali I tak masak.

But all the photos I took using my phone aje.

Dah berabuk dah my DSLR skrg sebab tuan dia malas nak usung dia kesana kemari.

So, all the food photos yang I akan tayang will be phone quality aje lah ye.

And like I’ve said before, some people can take superb photos on their phone but sadly I am not one of them, hehehe.

Selepas editing pun, still jugak tak cantik mana!

Hahahahaha.

I’ll start with the food we had on Xmas day.

That morning we had pancakes.

IMG_8502

Kalau kat Msia, pagi2 raya makan ketupat, rendang, kuah kacang, lontong, lemang….

IMG_8499

Sebab Xmas kan, kenalah makan Mat Saleh food, takkan nak makan lempeng or cekodok pulak kan!

Hikhikhikhik Smile with tongue out.

Sebab dah kenyang makan pancakes for breakfast, we had a late lunch.

So, sempatlah I nak masak something big for lunch.

IMG_8535

I made roast turkey thigh (frozen kedai mari tinggal roast dlm oven aje), roast sweet potato, creamy scalloped potatoes and mixed salad.

IMG_8532

The turkey kenalah makan dengan cranberry sauce.

IMG_8536

And finished off with fruit cake which is a typical Xmas cake kat OZ ni and some Xmas cookies.

IMG_8541

Malam tu semua kekenyangan tak larat nak makan lagi dah so semua makan toast aje!

Kalau kat Msia masa raya, jangan haraplah nak makan toast dimalam raya tu kan, bantai gak makan ketupat, nasi impit, lemang, rendang 2-3 round!

4 comments:

t.a.t.a said...

Kak. Wow! Banyak nyerr food akak selama 8 minggu ni. Very impressed saya tengok kak.

as li said...

bestnya akak dan kembali..carian internet tidak lagi bosan seperti 8 minggu yang lalu..please letak byk2 lagi gambar akk. tq

me suya said...

wewit.. finally.. nasib gak bukak blog akak ari ni :) kalau tak skodeng ig je la

Laura Azura Zainal said...

Suka jgk mkn pancake. Siap beli pancake pan. Hehehehe. Seronoknya kakak dh kembali.