Wednesday, 7 August 2013

Selamat hari Raya Aidil Fitri

It happened again.

Masjid kat Perth berbeza pendapat nak sambut Syawal bila.

Since we’ve already decided even before Ramadhan to follow Masjid Rockingham, we will beraya esok on Thursday!

Yeay yeay esok Raya!

hehehe…

I tak masak apa2 pun hari ni kecuali kuah kacang and some desserts.

Sebab tadi we all pergi jemputan makan2 malam raya so tu yang tak masak apa2.

But dah kenyang sangat2 perut makan rendang daging, nasi impit, sambal goreng, masak lodeh….

Sangat lah seronok nya dapat makan lauk pauk raya tanpa kena masak! Smile.

But I did take some desserts tadi..

IMG_4430

I made mini choc pavlovas.

The girls were happy cos they love pavs, hehehe.

And ini pulak rupa dua gadis melayu terakhir kena paksa pakai baju kurung pergi beraya tadi, hikhikhik….

IMG_4429

Sempena bulan Syawal yang mulia ni, I would like to say…

Have a happy, safe, peaceful and blessed Eid ul Fitri.

May all our good deeds be accepted by the Almighty.

And may the guidance and blessings of Allah be with us and our families in this holy month and beyond.

Please forgive me for any wrongdoings or offences that I might have made in this blog.

I know I have a lot of flaws….

9 comments:

Scarlett O'Hara said...

Selamat Hari Raya. Cantik pavlova tu.

ibu,mommy,mom... said...

Aww so sweet the two gadis melayu.

Badar The Great said...

selamat hari raya 2 u LG n family ...cantik sgt ur anak dara tu pkai baju melayu.

ummuaidan said...

Salam sis,
selamat hari raya to u n family, cantik kedua2 gadis melayu terakhir tuh..
maaf zahir batin yer kalau ade tersalah kata tuh
psst..we all br nak tgk bln mlm nanti..:)

Unaizah said...

Selamat hari raya to you & family. Have a great one.

ayang said...

selamat hr raya kak min.. maaf zahir batin

nadhs kayel said...

Eid mubarak kak min...
From qatar with ♡..
(Ur silent reader..ahaks.)
♥ ur blog..

mama ADAMAN said...

akak lg.. nak mintak resepi mini pavlova comel sgt..saya silent reader..arini baru berani tinggal comment hahhaha salam aidilfitri yeaa

amirah said...

selamat hari raya to kak LG and family..